TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AGD’den Arakan tepkisi

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi, Myanmar ordusunun Arakan eyaletinde yaşayan Müslüman azınlığa yönelik saldırılarına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 09:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AGD’den Arakan tepkisi

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’de Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Konak Meydan Camii önünde bir araya gelerek Myanmar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İzmir İl Temsilcisi Fatih Yılmaz, tüm Müslümanların Kurban Bayramı şükrü ve sevinci için hazırlanması gereken bugünlerde Arakan’da soykırıma dönüşmüş korkunç bir zulüm ve insanlık trajedisi yaşandığına dikkat çekti.

Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim hakları ve kültürel haklarının garanti altına alınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Arakan’da yüreklerimizi parçalayan bu tablo İslam ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacağı bir İslam birliğinin eksikliğinin bir kez daha nelere mal olduğunu göstermiştir. Bizler, bu yaşanan gelişmeler karşısında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak en başta yöneticilerimizi ve bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

“DURUM İÇ AÇICI DEĞİL”

Arakanlı Müslümanların yeni doğan bebekler ve küçücük çocuklar da dahil tüyler ürpertici bir şekilde şehit edilmekte olduğunu belirten Yılmaz, “Müslümanlara karşı yaşamaktan bezdirme, işkence ve katliamlar sistematik bir şekilde uygulanmaktadır. Her türlü temel hakkı yok sayılan, topraksız ve kimliksiz olarak yaşamaya çalışan Müslümanlar tüm dünyanın gözleri önünde adeta sürek avına tabi tutulmaktadır. Atalarından kalan toprakları terk etmeye zorlanan ve bunun neticesinde komşu ülkelere sığınan Arakanlı Müslümanların durumu iç açıcı değildir” diye konuştu.

“İSLAM ÜLKELERİ HAREKETE GEÇMELİ”

Geçtiğimiz yıllarda da benzer saldırıların yaşanmış olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu katliamlar karşısında başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerini ve uluslararası kuruluşları fanatik Myanmar Hükümeti’ne karşı tepki göstermeye ve yaptırım uygulamaya davet etmiştik. Bugün yaşanılan süreç faşist Myanmar hükümetine gösterilen tepkinin ve uygulanan yaptırımların son derece cılız olduğunu düşündürtmektedir. Biz diyoruz ki başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin yönetimleri yeniden ve daha kararlı bir biçimde harekete geçmelidir. Katliam gerçeği, insan hakları ihlalleri, faşizan uygulamalar mutlaka uluslararası platformlara taşınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“YÜREKLERİMİZİ PARÇALAYAN TABLO”

Uluslararası insani yardım kuruluşlarının Arakan’a girişi ve yardımların ulaşmasının garanti altına alınması gerektiğini söyleyen Yılmaz, şunları söyledi: “Kurban Bayramı için hazırlık yaptığımız bugünlerde Arakan’da yüreklerimizi parçalayan bu tablo İslam ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacağı bir İslam Birliği’nin eksikliğinin bir kez daha nelere mal olduğunu göstermiştir. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler, bu yaşanan gelişmeler karşısında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak en başta yöneticilerimizi ve bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Grup açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybeden Arakanlı Müslümanlar için dua etti.

FOTO ALTI: Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi, Arakan eyaletinde yaşayan Müslüman azınlığa yönelik saldırıları protesto etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.