TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrikalı Türkler, dernek kurdu

İzmir’de yaşayan Afrikalı Türkler, Afrikalı Türkler Kalkınma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Mercan, gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Afrikalı Türkler, dernek kurdu

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Afrikalı Türkler Kalkınma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Mercan, gazetemizi ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Mercan, ziyarette Türkiye genelindeki Afrikalılar ile ilgili altyapı ve fizibilite çalışmaları yaptıktan sonra dernekleşmeye karar verdiklerini belirtti.

G.AFRİKA’DA SU KUYUSU YAPACAĞIZ

Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen hızlı bir şekilde sivil toplum kuruluşları ile temasa geçtiklerini ifade eden Mercan, “İlk zamanda yapacak olduğumuz ciddi projeler var. Yakın zamanda bir Afrika ziyareti gerçekleştireceğiz. İşadamları ile de temas halindeyiz. Öncelikli yapacağımız projede G. Afrika’da bir su kuyusudur. G. Afrika’da bu yıl milli felaket ilan edildi. Susuzluk ile ciddi şekilde mücadele ediyorlar. Bir kuyu için yola çıktık ancak bu neden daha fazla olmasın. Şu anda insanlardan da teveccüh görüyoruz” dedi.

İZMİR’DEN HAREKETE GEÇTİK

Dernek Sözcüsü Taner Özgür de yerli ve milli bir dernek olduklarına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Geçmişe baktığınızda 400 yıllık bir İzmir geçmişimiz var. Gönülleri feth etmek ve ticaret köprüsünü kurmak için İzmir’den harekete geçmeye karar verdik. Biz Afro-Türk lafını kabul etmiyoruz. Kendimiz Afrikalı Türkler olarak tanımlıyoruz. Afrika’da sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda çalışmalar ve projeler yürüteceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.