TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afiş birincisi Erzurum’dan

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, ‘16. Caz Afişi Yarışması’nı, Erzurum’dan katılan Özlem Yılmaz kazandı. Beyza Kara ikinci, Melih Kızıl ise üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü Leyla Yaramış ve Gökhan Pahlı’ya verildi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 06:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Afiş birincisi Erzurum’dan

SULTAN GÜMÜŞ

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) açtığı, ‘16. Caz Afişi Yarışması’ sonuçlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Özlem Yılmaz’ın çalışması 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişi olarak seçildi. Yine İKSEV tarafından gerçekleştirilen ‘Açık Caz Atölyesi’ ile ‘Almanya’da Cazın Tarihi’ konulu fotoğraf sergisi Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde 22 Mart 2018 tarihine kadar tüm sanatseverlerin katılımını bekliyor.

300 AFİŞ KATILDI

Prof.Dr. Hakan Ertep, Cihangir Elmaskaya, Maksude Kılıç, Kutsal Lenger, Hüseyin Ekinciler, Okan Özgen ve Ayşe Tatari’den oluşan seçici kurul, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencisi Beyza Kara, üçüncülüğü ise İstanbul Şehir Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencisi Melih Kızıl’ın çalışmalarına verdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Leyla Yaramış ve Grafik Sanatçısı Gökhan Pahlı’nın afişleri ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 16. Caz Afişi yarışmasına Türkiye’nin hemen her yerinden 300 Afiş katıldı. 9 afiş şartnameye uymadığı gerekçesi ile diskalifiye edildi. Ödüllü afişlerle birlikte toplam 28 Afiş 25. İzmir Avrupa Caz Festivali süresince Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Afişleri Sergilenmeye Değer Bulunanlar: Mukaddes Kübra Akdağ, Lütfü Er, Sevda Kaçtı, Hatice Furunci, Erkam Akalın, M. Sedat Özakalın, Ömer Faruk Özyurt, Gül Sarı, Kübra Yeter, Gizem Nadir, Aytekin Kot, Tuğba Akpunar, Burhan Şohoğlu, Abdurrahman Onur Er, Ahmet Barin, Melodi Selin Edremit, Ece Pek, Soner Güler, Nisa Tildem Tokdemir Lok, Aysegül Aruk, Nur Kurtkoylu, Enes Malik Turgut.

ONLARI TANIYALIM

Yarışma birincisi Özlem Yılmaz kendini şu sözlerle anlattı: “9 Ağustos 1994’te Ordu’da doğdum. Lise eğitimimi Grafik ve Fotoğrafçılık alanında tamamladım. Bu alanı çok seviyordum ve üniversite sınavlarına hazırlandım. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nü kazandım. Şu an mezun olduğum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Lisans ve yüksek lisans eğitim sürecim içerisinde de çeşitli yarışmalara katılarak sergileme ve ödül aldım. Fotoğrafçılığa ilgim olması sebebiyle de bir kaç fotoğraf ajansında çalıştım. Eğitimime akademik anlamda devam ederken aynı zamanda freelance illustrator olarak da çalışıyorum. Şimdilerde küçük hikâyeler yazarak resimlemeler yapıyorum ve akademik projeler hazırlıyorum.” Yarışma ikincisi Beyza Kara da, “1996 yılında Trabzon’da doğdum. İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Grafik ve Fotoğraf Bölümü’nü bitirdim. 2014 yılında kazandığım Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde 4. Sınıf öğrencisi olarak eğitimime devam etmekteyim” diye aktardı.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ PAHLI İLE YARAMIŞ’A

Yarışma üçüncüsü Melih Kızıl ise, “20.09.1998 yılında İstanbul’da doğdum ilk öğrenimime Ergenekon ilk okulunda başladım ardından Alibeyköy Meslek Lisesinde öğrenimime devam ettim ve tamamladım. Buradaki eğitimimin sonunda İstanbul Şehir Üniversitesi 2 yıllık grafik tasarım bölümünü kazandım ve grafik tasarım bölümünde öğrenimimi sürdürüyorum” dedi. Jüri Özel Ödülüne layık görülen iki isim ise Gökhan Pahlı ile Leyla Yaramış. Gökhan Pahlı kendini şöyle tanıttı: “1988 yılında Dersim’de doğdum. 1995’ten beri İzmir’de yaşıyorum. 2005 yılında liseyi bitirdikten sonra, 2008’e kadar çeşitli işletmelerde garsonluk, bulaşıkçılık gibi işlerde çalıştım. 2008’de Ege Bölgesi’nde günlük yayınlanan Gazetem Ege’de çalışmaya başladım. 2009-2011 yılları arasında İskenderun Meslek Yüksekolu’nda Basın ve Yayıncılık okudum. Bu dönemde İskenderun’un yerel gazetelerinden olan Görüntü gazetesi için muhabirlik ve sayfa sekreterliği yaptım. 2011 yılında girdiğim Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2017/2018 döneminin güz yarıyılında mezun oldum. Bu dönemde çeşitli kurumlarda çalıştım ve freelance olarak grafik tasarım faaliyetlerini sürdürdüm. Şu anda Salt Reklam Ajansı’nda art director olarak çalışmakta ve Tarih Vakfı için afişler üretmekteyim.” Leyla Yaramış ise 1996 Giresun doğumludur. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 4. Sınıf öğrencisidir.

22 Mart 2018 tarihine kadar Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde afişleri sergilenmeye değer bulunan kişilerin eserleri sergilenecek. Aynı şekilde 22 Mart 2018 tarihinde ‘Almanya’da Cazın Tarihi’ konulu fotoğraf sergisi ve ‘Açık Caz Atölyesi’ son bulacak. İKSEV tüm müzik ve fotoğraf severleri Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.