TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aday adaylarından İlkses’e ziyaret

İYİ Parti’de 21 Mayıs tarihinde belli olacak olan aday listeleri öncesi ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mesut Mercan ve 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dilek Köktaş gazetemizi ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aday adaylarından İlkses’e ziyaret

KENAN YEŞİL

İYİ Parti’de 21 Mayıs tarihinde belli olacak olan aday listeleri öncesi ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mesut Mercan ve 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dilek Köktaş gazetemiz İlkses’i ziyaret etti. Ziyarette projeleri hakkında açıklamalar yapan İYİ Parti İzmir milletvekili aday adayları Mercan ve Köktaş aday olma sebeplerini anlattı. Ziyarette konuşan İYİ Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mesut Mercan, 21 Mayıs’ta listelerin açıklanacak olduğunu ancak İzmir’de bazı spekülasyonların yapıldığını belirterek, “İzmir’de değişik haberler dolaşıyor. Daha kimin aday olacağı belli değil. Bizim önceliğimiz Meral Akşener’in cumhurbaşkanı olması. Bizler milletvekili olsak da Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı olmadığı zaman bunun bir anlamı olmaz” diye konuştu.

400 YILLIK İZMİRLİYİM

Uzun süre önce milletvekili adayı olacağını dile getirdiğini söyleyen Mercan, ancak o dönemde bir siyasi partide karar kılmadığını belirterek, “Daha önce aday olacağımı belirtmiştim ama hangi parti olacağı belli değildi. Diğer partilerle de görüştüm. Ama İYİ Parti’de karar kıldım. Köklü bir aileden geliyoruz. Siyasetin içinde bulunmuş bir aileyiz. MHP’nin kurucularından dayım, genel başkanlık yaptı. Afrika kökenliyim ve 400 yıllık İzmirliyim. Türk siyasetinin şu anda en renkli ismi olduğumu söyleyebilirim. Gülmeyi çok severim. Onun yanında Afrika coğrafyasını çok iyi biliyorum. Sanayici olduğum için iş dünyasında da tanınırlığımız var. Artık bir ilki gerçekleştirmenin zamanı geldiğini düşündüm” dedi.

TBMM’NİN İLK SİYAHİ VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM

‘İyiler Kazanacak Türkiye Gülecek’ sloganı ile yola çıktığını dile getiren Mercan, “Genel merkez aday gösterir, milletimiz takdir ederse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk siyahi milletvekili olmak istiyorum. Bu da Türkiye’nin tüm dünyaya demokrasi dersi vermiş olacak. Irkçılığa karşı bir ders vermiş olacağız. Kardeşlik bağını kurduğumuzun mesajını vermek istiyoruz. Afrika’ya su kuyusu yapmak istiyoruz. O kardeşlerimizin de en iyi şekilde yaşamasını istiyoruz. Afrika’daki aç bir çocuk kalmayacak şekilde çalışacağız. Önce kendi yaşadığımız ülkede bunu başaracağız daha sonra diğer tüm dünyada bunu yayacağız. Çalışmalarımızı en iyi şekilde devam ediyoruz. Türkiye’nin iyi olacağını düşünüyorum. 24 Haziran’da bu kutlu yürüyüşümüz iktidar olacaktır. Takdir milletindir. Seçilmezsek de küsmeyeceğiz. Çünkü millete, devlete karşı küslük olmaz” şeklinde konuştu.

KADINLARA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM

Çok azimli bir kadın olduğunu söyleyen İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dilek Köktaş, şu ana kadar yakaladığı başarıları azmiyle gerçekleştirdiğini dile getirdi. Güçlü Kadınlar Mutlu Yarınlar’ sloganı ile yola çıkan Dilek Köktaş, başarı hikayesini ve aday olma sebeplerini şöyle anlattı: “Küçük yaşta evlatlık verildim. 16 yaşında evlenmek zorunda kaldım. 17 yaşında anne oldum. Bu süreçte çok zor dönemler geçirdik. Bu dönemde okumaya karar verdim. Liseyi ve üniversiteyi bitirdim. Aşırı kilolarımdan dolayı eşimle sorunlar yaşadık. Bu olaylar sonrası daha da azimlendim ve bir başarı hikayesi yakalamak için aşırı kilolarımdan kurtulmak için çalıştım. Daha sonra eşimden boşandım. Mali müşavirlik belgemi aldığım için hemen iş dünyasına atıldım ve kendimi geliştirdim. Okumaktan asla vazgeçmedim. İkinci üniversitemi bitirdim ve yüksek lisans yaptım. Bilirkişilik sınavına girdim. Adalet okudum ve şu anda hukuk doktoram devam ediyor. Bir kadına yük olacak olayların üstesinden gelip başarıya ulaştım. Bu başarı hikayemi şu ana kadar hiç siyasetle uğraşmama rağmen diğer kadınlarımıza örnek olmak için, Genel Başkanımızın kadın harekatıyla beraber siyasete girmeye karar verdim. Hiçbir siyasi tecrübem olmadan siyasete giriyorum. Bu başarı hikayemi diğer kadınlara örnek olacağım. Kadınlar için güzel projelerimiz var. İstismar, tecavüz, kadına şiddet gibi çeşitli konularda projelerimiz var.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.