TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

87’lik delikanlı

Bergama’da dedesinden kalma 73 yıllık kahvaltı dükkanını tek başına işleten 87 yaşındaki Eşref Taşkın, hala genç bir garson gibi çalışarak herkesi kendine hayran bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 11:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
87’lik delikanlı

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Eşref Taşkın, ilerleyen yaşına rağmen 73 yıldır dedesinden kalma Yenigün Kahvaltı Salonu’nda çalışarak eski ve geleneksek lezzetler sunuyor. Her gün aynı tempoyla Kozak Yolu girişinde antik çağdan kalan bir köprünün üzerinde bulunan dükkanına gelen Eşref Amca, birçoğunu kendi ürettiği sıcak süt, bal, kaymak ve tulum peyniri gibi lezzetlerle müşterilerine gösterişten uzak samimi kahvaltı sofraları hazırlıyor. Çalışma azmiyle gençlere taş çıkaran ve Bergama’nın yaşayan efsanesi olarak anılan Eşref Amca, zamana meydan okurcasına ömrü yettiği sürece çalışmaya devam edeceğini söylüyor.

14 YAŞINDAN BERİ AYNI DÜKKANDA

Doğma büyüme Bergamalı olan Eşref Taşkın, dedesinden kalma dükkanda 14 yaşından bu yana çalıştığını söyleyerek, “Bu dükkan bana dedemden kalma. Önceden burada yoğurtçuluk yapılıyordu. Daha sonra kahvaltı salonuna çevirdik. Bütün ürünleri kendimiz yapıyoruz. Kaymağımız çok meşhur, inek sütünden kendimiz yapıyoruz. Hafta sonları oğlum ve gelinim yardım etmeye geliyor. Hafta içleri de yardımcı bir bayan geliyor. İnternete bir videomuz yüklenmiş, ondan sonra müşteriler artmaya başladı. Ama bu kadar talebe nasıl cevap vereceğim bilmiyorum. Daha fazla malzeme lazım artık. Pazar günleri açmayı düşünmüyorum artık” diye konuştu.

RÜYASINDA BİLE ÇALIŞIYOR

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrının küçük şeylerden mutlu olmak ve stresten uzak durmak olduğunu dile getiren Taşkın, “Uzun yaşamın sırrı içini ferah tutmak. Küçük şeylerden mutlu olmayı bileceksin. Fazla stres, sıkıntı yapmayacaksın. Bu bir yaradılış meselesi ama şartlara da bağlı tabi. İnsanın sorunları vardır, hastalıklar vardır. O zaman nasıl mutlu olsun tabi… Gençken ben de fazla çalışmayı sevmezdim ama şimdi çok seviyorum. Geceleri rüyamda dükkanı görüyorum. Rüyamda bile çalışıyorum. Her sabah 5te saat çalıyor uyanıyorum. Dükkana gelinceye kadar saat 6 oluyor. 1 saat kahvaltılıkları hazırlamak sürüyor. 7’de kahvaltı vermeye başlıyoruz. Akşam 7’ye kadar dükkanın başında oluyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖMRÜM YETTİĞİNCE ÇALIŞACAĞIM”

Evli ve iki çocuk babası olan Taşkın, hafta sonları oğlu Erkin Taşkın ve gelini Beyhan Taşkın yardım etmeye geldiğini ifade ederek şunları söyledi: “Eşim 81 yaşında. Sabahleyin kalkıyorum hazırlanıyorum bugün yarım saat geç git diyor ama birisi dükkanı açmış olsa ben geç giderim ama tek başıma açıyorum dükkanı. Ayrıca çalışmadığım zaman sıkıntı basıyor beni. Evde oturmayı sevmiyorum. Burada eğleniyorum ben, vakit geçiyor. Zengin dahi olsan işsizlik azaptır insanlar için. Hiçbir sağlık sorunum yok, ömrüm yettiğince çalışmaya devam edeceğim.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.