TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

68 hareketinin 50. yılına özel panel

Türkiye Gençlik Birliği ve 68’liler Birliği Vakfı, 23. İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’nda 68 hareketinin 50. yılına özel, “Yeni Bir Dünya Kuruluyor; Türkiye Nerede Olacak?” konulu panel gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
68 hareketinin 50. yılına özel panel

ONURHAN ALPAGUT

Türkiye Gençlik Birliği, 68’liler Birliği Vakfı ile birlikte 68 hareketinin 50. yılına özel bir panel düzenledi. 23. İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’nda Konferans Salonu 2’de gerçekleştirilen, “Yeni Bir Dünya Kuruluyor; Türkiye Nerede Olacak” isimli panelde 68 hareketi ve kurulan yeni dünyada Türkiye’nin nerede yer alacağı tartışıldı. Panelde 68’liler Birliği Vakfı Sekreteri Arslan Kılıç, 68’li Gazeteci-Yazar Deniz Kavukçuoğlu, 68’li Gazeteci- Yazar Gökalp Eren ve TGB Genel Başkanı Cem Dikmen konuşmacı olarak yer aldı. Panelin yöneticiliğini ise 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Namık Kemal Boya yaptı.

EMPERYALİZME KARŞI DURMAK

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Namık Kemal Boya, “68’liler yüz yıldır gericiliğe karşı, aydınlanmanın yanında olan bir topluluktur. 65 yılından sonra devrimci harekete karşı saldırılar oluşmuştur. Buna rağmen 68’li gençlik buna teslim olmadı, direnişi sürdürdü. Bu başlangıç Türkiye’nin anti-emperyalist mücadelesidir. 68’in temel şiarı emperyalizme karşı durmaktır” dedi.

GENÇLİK HAREKETİ BAŞLADI

Panelde ilk konuşmayı 68’li Gazeteci-Yazar Deniz Kavukçuoğlu yaptı. Kavukçuoğlu, “Devrimci hayatıma Almanya Sosyalist Öğrenciler Birliği Derneği ile başladım. O dönemlerde Avrupa ve ABD’de de öğrenci hareketleri yaygındı. ABD’deki gençlik hareketleri siyahların mücadelesi ile başladı. Fransa ve Almanya’daki gençlik hareketlerinin ise belirli bir programı vardı. Bunlarla birlikte de Türkiye’de 68’lilerle birlikte gençlik hareketi başladı” diyerek 68 dönemindeki gençlik hareketlerine değindi.

TGB’DE CANLANIYOR

“Biz 68’de kuyulara atılmış Kemalizm’e, gençlik aşısı yaptık. 68, bastırılmış şeyleri halkın önüne tekrardan sunmuştur. Bizim değerlerimizin TGB’de yeniden canlandığını görmek bizim için mutluluk vericidir. TGB ile mirasımız birleşince önümüzde duracak kimse yoktur” diyen 68’liler Birliği Vakfı Sekreteri Arslan Kılıç, 68’in değerlerinin TGB’de canlandığını belirtti.

68’liler Birliği Vakfı Eski Başkanı Gökalp Eren, “Bizim 68 dediğimiz devrimci gençlik hareketi, anti-emperyalist düşünceyi bastırmaya çalışanlara karşı ayakta durdu. Ve bu şekilde kendi gençlik kitlesinde ve halk kitlesinde başarılıydı. Biz halkın vicdanı olduk. Halkın söylemek istediklerini söyleyip, yapmak istediklerini yaptık. 68’in temel karakterlerinden biri halkçılıktı. 68 gençliğinin temel yaklaşımı Kemalist devrimin tamamlanmasını sağlamaktı. Bu günlerde de benzer noktalara geldik. Yine Kemalist devrimlerini yok etmeye çalışanlar var” diyerek her zaman için esas düşmanın Amerikan emperyalizmi olduğunu vurguladı.

DEVRİMCİ POLİTİKASINI SÜRDÜRECEĞİZ

Son konuşmayı gerçekleştiren TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, “50. yılda denk gelen kuşak olarak şanslıyız çünkü 68 önderleriyle temas ediyoruz. Türkiye devrimci gençlik hareketi için bu çok önemlidir. 68 kuşağı hala aynı azim ile mücadeleyi yürütüyor. Bu mücadele elli yıllık bir mücadele değil, sizlere sözümüz yüz yıl bile olsa biz Mustafa Kemal’in devrimci politikasını sürdüreceğiz. 68 hareketinin bir diğer önemli noktası ise şuydu; gençliği doğru noktada buluşturdu. Kendinden sonraki kuşağa bilinci iyi aktardı. TGB olarak bizler 68’in önderlerinin bıraktığı mirasa sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullanan Dikmen, gençliğe güvenerek karamsarlığa düşülmemesi gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.