TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 kişi tutuklandı

İzmir'in Urla İlçesi'nden umuda yolculuğa çıkan, çoğunluğu Pakistan uyruklu 198 kaçak ile birlikte yakalanan 1'i kaptan, diğer 2'si organizatör toplam 3 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
3 kişi tutuklandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kalabalık bir kaçak grubunun yasa dışı yollarla, Seferihisar Sığacık mevkiinden tekneyle İtalya'ya götürüleceğini öğrendi. Seferihisar ve Urla bölgelerinde jandarma araştırma ve arazi taraması yaparken; MİT Bölge Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri, Urla İlçesi'nin Kokar Koyu Mevkii'ndeki kaçak grubunun yerini tespit etti. Aynı zamanda, Çeşme İlçesi'nde büyük bir teknenin çıkış yaparak, Sığacık yönüne kıyıya yakın mesafeden ilerlediği belirlendi.

ORMANLIK ALANDA SAKLANDI

Kokar Koyu'na yanaşan tekne, cuma gecesi kaçak grubunu kıyıdan alarak açıldığı sırada, sahil güvenlik ekipleri operasyonu başlattı. 156'sı Pakistan, 37'si Suriye, 2'si İran, 3'ü Sri Lanka uyruklu olmak üzere toplam 198 kaçak yakalandı. Ayrıca teknede organizatör olduğu belirlenen E.S. ve H.E. gözaltına alındı. Tekneden atlayıp yüzerek kıyıya çıkan bir kişi ise ormanlık alanda saklanırken jandarma tarafından yakalandı. Şüphelinin kimliğinin A.D. ve kaptan olduğu belirlenirken, diğer iki şüpheliyle birlikte gözaltına alındı.

3’Ü DE TUTUKLANDI

Tekne kaptanı A.D. ile organizatör oldukları belirten E.S. ve H.E., jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı. Yakalanan kaçaklar ise İzmir İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.