TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 bin TL’ye çalıştıracak eleman bulamıyor!

Alsancak Talatpaşa Bulvarı’nda uzun yıllardır klima işi ile uğraşan Uğur Can Özşen, yüksek maaş vermesine rağmen çalıştıracak eleman bulamıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
3 bin TL’ye çalıştıracak eleman bulamıyor!

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Alsancak’ta klima işi ile uğraşan Uğur Can Özşen, dükkanına astığı ilana rağmen aylardır çalıştıracak eleman bulamıyor.

Yüksek maaş vermesine rağmen kimsenin çalışmak istemediğini dile getiren Özşen, tepkisini cama astığı, ‘Türkiye’de işsizlik falan yok. Bu dükkanda iş var ama adam yok! Kimse kusura bakmasın, bedava ekmek kimseye yok’ yazısı ile dile getirdi.

"EN FAZLA HAKKI BEN VERİYORUM"

Çalışacak elemana 3 bin Türk Lirası maaş, yol, yemek, sigorta şartlarını sunduğunu buna rağmen dükkanda çalıştıracak eleman bulamadığını söyleyen Özşen, “Hiçbir zaman sezonluk eleman almadım, uzun süreli eleman arıyorum. 3 bin TL maaşla bizim sektörde gece yarılarına kadar montaj yaptırılır ben yaptırmıyorum. Günde 3 tane montaj diyorum, insana, insanı değer veriyorum ama doğru düzgün çalışan eleman bugüne kadar olmadı. 2012 senesinde 4 dükkan, 15 tane elemanım vardı ve hepsi sigortalı çalışanlarımdı. Şimdi taşeronlarla çalışıyorum. Yine en fazla hakkı ben veriyorum” dedi. 

ARA ELEMAN SORUNU VAR

Sektördeki en büyük sıkıntılardan bir tanesinin ara eleman olduğunu dile getiren Özşen, “Ara eleman olmaması bu sektörün en büyük problemi. Ben 21 senedir bu dükkanı işletiyorum. Piyasada en yüksek maaşı veren, en yüksek limitlerle oynayan iş yeriydim. Çalışanların tümü 'bu işte güzel para var' diyerek çıktı. Çok sayıda eleman çalıştı ve çoğu da kendi dükkanını açtı. Ondan sonra da borçlarla uğraştılar. Şu anki sistem ve yönetim çabuk zenginleşmeyi, üretmeden tüketmeyi, tembelliği aşılıyor. Herkes bedavacılık peşinde. Ben işimi hakkını vererek yapıyorum” diye konuştu.

40 TL’YE BAKIM OLMAZ

Sözlerine klima dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyararak son veren Özşen, “Telefonla arayarak 40 TL’ye klima bakımı yapıyoruz diyorlar. Vatandaşları bu şekilde kandıran dolandırıcılar evlerde soygun yapıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.