TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

200 kadına bisiklet sürmeyi öğrettiler

İzmirli pedalperest kadınlar, Kültürpark Fuar Alanı’nda kurdukları stantta hem tanıtımlarını yaptılar, hem de 200 kadına bisiklet sürmeyi öğrettiler

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
200 kadına bisiklet sürmeyi öğrettiler

ONURHAN ALPAGUT

Bir grup kadının ortak amaçları doğrultusunda kurulan Pedalperest Kadınlar Grubu, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. 8 Mart Haftası dolayısıyla Kültürpark Fuar Alanı’nda stant açan, İzmirli pedalperest kadınlar verdikleri bisiklet eğitimi doğrultusunda 200 kadına bisiklet sürmeyi öğretti.

HER PERŞEMBE PEDALLIYORLAR

Daha önce farklı bisiklet gruplarında süren ve hayatına renk katmak isteyen pedalperest kadınların, başka kadınlarında bisiklet kullanmasına katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Yeşim Arık, bu çizgide etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Arık, “Her perşembe Göztepe Vapur İskelesi’nden sabah saat 10.0’da hep beraber hareket ediyoruz. Hafta içi gündüz turlarımızda yeni bisiklet kullanmaya başlayan ya da bisiklet yolu dışında trafikte bisiklet kullanmaya korkan kadınlara yardımcı oluyor, aramıza katılmalarını sağlıyoruz. Genellikle kent ormanı bahçeler arası olan güzergahımızı katılımcıların durumuna göre uzun yada kısa olarak değiştirebiliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA BİSİKLETİ SEVDİRİYORLAR

Her ayın ilk Cumartesi günü çocuklar için etkinlik düzenlediklerini anımsatan Arık,” Etkinliğimizin adı: ‘Pedalperest Çocuklar Pedallıyor’, çocuklara bisikleti sevdirmek, eğlenceli yanlarını göstermek amacıyla açık havada hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Tay Tay’lar ve çocuk bisikleti olan olmayan birçok çocuğun katıldığı bisiklet festivaline dönüştürüyoruz. Bizim sloganımız ‘Avm’lerden uzak, doğaya yakın olalım’ olmuştur. 2 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile düzenlediği festivalde stant açıp, bisikletli gruplarından da bahsederek şehrimizde bir bisiklet hareketi olduğuna dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.

GENCİ YAŞLISI HEPSİ BİSİKLET BİNMEYİ ÖĞRENDİ

Bu yıl fuarda açtıkları stantta yaşlı genç her yaştan kadına bisiklet binmeyi öğrettiklerini dile getiren Arık, “Kadınlarımıza bisiklet eğitimi verdik. Buradaki amacımız; daha çok kadının bisiklete binmesini sağlamak. Pedalperest kadınlar hayallerine bisikleti katarak pedalperest oldular.Hayallerini kurdukları her şeyi bir bir hayale geçiriyorlar ve daha çok hayalleri var” diye konuştu. Arık, eğitim kapsamında 200 kadının bisiklete binmeyi öğrendiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.