TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 yıllık vefa

Kemeraltı’nda bulunan Kestelli Çarşısı’nda yıllardır ciğer-ekmek satarak geçimini sağlayan Veli Yılmaz, yaklaşık 20 yıldır sokaktaki kediler için her gün bir kasa fazladan ciğer alarak, hayvanları doyurmaya çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
20 yıllık vefa

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Çevresinde hayvan dostu olarak bilinen ‘Ciğerci Veli Amca’ lakaplı Veli Yılmaz, Kemeraltı Çarşısı 919 Sokak’ta ciğer ekmek satarak geçimini sağlıyor. Her gün yüzlerce insanı doyuran Veli Amca, sattığı ciğerleri hayvan dostlarından da esirgemiyor. Yaklaşık 20 yıldır ciğercilik yapan ve 20 yıl boyunca her gün bir kasa fazladan ciğer alarak yaklaşık 40 küsür kediyi beslemeye gayret eden Veli amca, “Hayvanları ufak yaşlardan beridir severim. Köyde çobandım. Kuzularım ve keçilerim vardı, onları beslemeyi çok severdim burada ise kedileri beslemeye çalışıyorum” diyerek hayvan sevgisinin ne kadar yüksek boyutta olduğunu anlattı.

“20 SENEDİR BESLİYOR”

Her gün saat 11.30 civarı dükkanını açan Veli Amca’yı, yaklaşık 40 tane kedi kapıda bekliyor. Onlar için fazladan aldığı ciğeri daha dükkanını açmadan vermeye çalıştığını ifade eden Veli Amca, “Kapıda beni bekliyorlar. Özellikle pazartesi günleri çok aç oluyorlar çünkü pazar günleri kapalı olduğum için onlara yemek veremiyorum. Her pazartesi günü dükkanı açmaya geldiğimde 40-45 tane kedi oluyor. Bende onları bekletmemek adına bazen dükkanımı bile açmadan aldığım ciğerleri veriyorum. Ben hayvanları ufak yaştan beridir çok seviyorum. Küçükken köyde çobanlık yapıyordum. Orada kuzularım, keçilerim vardı. Onları beslemeyi, onlarla ilgilenmeyi çok severdim. Burada ise kedilere bakmaya çalışıyorum. Bütün gün ciğer pişiriyoruz. Koku gidiyor. Hayvanlara da yazık. Yaklaşık 20 senedir bu sokaktaki hayvanlara bakmaya çalışıyorum. Aşağı taraftaki dükkanıma da geliyordu kediler” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK BİR İNSAN”

Veli Amca’yı etraftaki komşuları da çok seviyor. Ciğer ekmeklerinin çok lezzetli ve uygun olduğunu söyleyen çevre esnafı, Veli amca’nın kedileri her gün istisnasız beslemeye çalıştığını söyledi.  Veli Amca’nın bu davranışını çok sevdiklerini söyleyen esnaf, Veli amca’yı tam bir hayvan dostu olarak tanımladı. Veli Amca’nın kedileri her gün beslediğini ifade eden esnaf komşusu Ali İhsan Algüvercin, “Veli ağabey her gün 11.00-11.30 arası gelip besliyor. Bu kedilere her gün özellikle ciğer getiriyor. Bir kasa fazladan alıyor. Hayvanlar için elindekileri esirgemeyen bir adam. Veli Amca’dan çok memnunuz. Çok sevdiğimiz bir komşumuz. Örnek bir insan. Herkesin sevdiği bir adam. Hayvan severliği de gerçekten takdire şayan olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.