TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 kişiyle direnemedik

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Beşiktaş, Almanya deplasmanında Bayern Münih ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 5-0 üstünlüğü ile sona erdi. Temsilcimiz tur şansını mucizelere bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
10 kişiyle direnemedik

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Bayern Münih’e 5-0 kaybetti. 16. dakikada Lewandowski ceza sahasına girerken, Vida tarafından yere düşürülünce hakem Beşiktaşlı oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırdı. Bu kartla maçın büyük birçoğunu 10 kişi oynayan temsilcimiz rakibine farklı yenilmekten kurtulamadı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulanan Teknik Direktör Şenol Güneş, “Şampiyonlar Ligi’nde şansımızın ortadan kalktığını düşünüyorum” sözlerini saf etti.

Güneş karşılaşmanın sonucundan dolayı üzgün olduklarını belirterek, “Buraya gelinceye kadar oynadığımız oyunların karşılığını aldık. Bugün de oynadığımız oyunun karşılığı olarak mağlup olduk. Rakip bizden daha üstündü. İyi futbolla veda etmek isterdik” ifadelerini kullandı.

Güneş, 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş’tan zaten 11’e 11 üstün olan bir takıma karşı üstünlüğü tamamen rakibe verdiklerinin altını çizerek, “Devreye yakın golü yedikten sonra fiziki ve moral olarak düşmeye başladık, rakipte bunu iyi kullandı. Her koşulda ciddi oynayan hücumu iyi kullanan bir takıma karşı ikinci yarıda hücuma çıkamadık. Her an gol yemeyi savuşturmak için uğraştık. Üzgünüz. Kendimizi daha fazla gösterebilme için 11’e 11 oynamalıydık. Maalesef olmadı. Rakibi tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Hakem konusunda söyleyecekleri bir şey olmadığını dile getiren siyah-beyazlı teknik adam kendi oyunlarını oynamak istediklerini ancak hücuma çıkarken güçlerinin yetmediğini kaydetti. Başka sebepler ileri sürerek kendilerini avutmak istemediklerini ifade eden Güneş kırmızı kart ve ardından gelen golden sonra daha iyi oynayacak futbol ortamı bulamadıklarını vurguladı.

“LİGE DÖNECEĞİZ”

Beşiktaş olarak Bayern Münih karşısında alınan sonuç sonrası artık lige döneceklerini vurgulayan Güneş, “Takımın iyi niyetine direncine asla bir şey söyleyemem. Oyun kopmuştu. Ligde, kupada, Şampiyonlar Ligi’nde futbol hep aynı oynanıyor. Lige döneceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde yapmak istediğimizi 15 dakika ve devrede kaybettik. Şampiyonlar Ligi’ndeki şansımızın ortadan kalktığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“OYUNCULARIMI ELEŞTİRMEM”

Bayern Münih’in hedefinin Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olmak olduğunu kaydeden Güneş, “Ligi zaten bitirdi rutin hale gelmiş bir lig onun için. Ona göre planını yapmış. Onların gerisindeyiz ne olursa olsun. Oyun olarak kendimizi test etme şansımızı kaybettik. Oyuncularımı eleştiremem. 10 kişi, iyi olan bir takıma karşı oynadık. Bayern Münih kupayı alabilir öyle bir camia. Biz 10 kişide kalsa direnmeliydik. İlk 15 dakika sonunda rakibi rahatlattı” ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bayern Münih Teknik Direktör Heynckes, iki ayrı yarı yaşadıklarını belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nde bir takımın maçın başı sayılacak bir dakikada 10 kişi kalması bir çok hesabı alt üst eder. Beşiktaş tecrübeli oyunculardan oluşan bir ekip. İlk yarıda 10 kişi kalmalarına rağmen güzel bir oyun sergilediler. İlk yarının sonlarına doğru ilk golü bulunca rahatladık. İkinci yarıda ise kendi evimizde farklı galip gelmek zorundaydık. İstanbul karşılaşmasını riske atamazdım. Futbolcularımın büyük bir bölümü milli takım oyuncuları, farklı kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.