TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çandarlı Limanı birinci gündem maddesi olmalı

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, İzmir Körfezi sirkülasyonu kanalı, Çandarlı Limanı, Alsancak Limanı ve Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’ndaki bitmeyen işleri eleştirerek “Çandarlı’nın artık gündemin birinci maddesi haline gelmesi lazım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 12:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çandarlı Limanı birinci gündem maddesi olmalı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, İzmir Körfezi sirkülasyonu kanalı, Çandarlı Limanı, Alsancak Limanı ve Güzelbahçe Balıkçı Barınağı hakkında DTO İzmir Şubesi meclisinde dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çelik, İzmir’de hayata geçmeyen projelere ilişkin eleştirilerini sıralarken, “Çandarlı’yı yapamadık. Parayı gömdük, mendireği yaptık 8 yıldır duruyor. Niye yapamadık? Çandarlı’nın artık gündemin birinci maddesi haline gelmesi lazım. Alsancak Limanı’nda da artık şu alt yapıyı bitirelim. Yeni yeni rıhtımları, yaklaşım kanallarını topladık. Ben bu konuyu bir toplantıda gündeme getirdiğimde ‘ÇED var, belediyenin onayı lazım’ denilmişti. Bunlar tartışılırken bu ülkede iki tane nükleer santralin temeli atıldı. Dört tane otoban, bilmem kaç tane baraj yapıldı. Allah aşkına biz Alsancak Limanı’nı niye yapmadık? İşçi derseniz işçi yok. İşsizlikten millet kırılıyor, Alsancak Limanı’ndan posta bulamıyoruz. Akıl alır gibi değil” dedi.

3-4 YILDIR HERKES SUSTU

Körfezdeki taramaların 5 sene önce gündemin ana maddesi olduğuna dikkat çeken Çelik, “Yaklaşım kanalı ve Alsancak Limanı’nın rıhtımları ve ard alanı taranacak, birde kuzeyde sirkülasyon kanalı taranacaktı. Bu taramanın liman yaklaşım kısmını TCDD, kuzeydeki sirkülasyon kanalını da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktı. Ama 3-4 yıldır herkes sustu. 4 yıldır TCDD yaklaşım kanalını ve rıhtımları tarıyor. Ama sirkülasyon kanalı ile ilgili adım atılmıyor. Kimsede konuşmuyor? 5 sene önce yapsaydık belki bugün Körfez’i daha temiz görecektik. Eğer bilim adamlarına göre bir şey değişmediyse artık buyurun bunu yapalım” diye konuştu. Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’nda da üst yapının olmadığına vurgu yapan Çelik, “Oranın modern bir balıkçılık limanı olması hayaliyle yola çıktık. Proje şimdi bağlama yeri olarak var ama balıkçılık sektörü için kadük. Neyi bekliyoruz? Yapılacak yatırım 80 milyon TL. Eli yüzü düzgün 30 tane makam arabası. Niye dört yıldır bekliyor onu da bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

mihriçelik

PROBLEM HER ŞEYİN YAVAŞ İLERLEMESİ

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Çelik’in açıklamaları üzerine şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’de bir şeyler yapmak o kadar kolay değil. Türkiye’deki en büyük problem her şeyin yavaş ilerlemesi. Türkiye’deki asıl problem çok fazla demokratik olmak. Güzelbahçe Balıkçı Barınağı 15 sene evvel yoktu, bugün var. Eksikler var bunların üzerine gidilmesi lazım. Bizim görevimiz bunları idareye bildirmek. Ama ben merak ediyorum idarinin hiç mi haberi yok? Çandarlı Limanı’nın yapıldı ama böyle kalması doğru değil. Yaklaşım kanalıyla ilgili bir şey söylemeyeceğim son derece haklı. Ama bir gerçek var İzmir’de de çevre baskısı, mahalle baskısı, siyasi baskı her türlü baskı var. Çıkardığın çamuru nereye atacaksın baskısı var. ÇED problemi var. Var da var. İzmir Büyükşehir Belediyesi sirkülasyon kanalını gerçekleştiremedi demek çok doğru değil.”

yusuföztürk2

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.