TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesinde son durum

Cumhuriyet’in 100. yılına özel verilmesi planlanan emekli ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaş, çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacağını merak ediyor. Emekli ikramiyesinde son durum ne? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesinde son durum

Emeklilere yönelik olarak verilen 5 bin liralık özel ikramiye, çalışmayan milyonlarca emekli ve hak sahibinin hesabına yatırıldı. Bir defaya mahsus yapılan bu ikramiye, daha önce çalışan emekli vatandaşları kapsamıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile çalışan emeklilerin de bu ikramiyeden faydalanacağı belirtildi. İlgili teklif komisyonda kabul edilerek, çalışmayanlar dışındaki emeklilere de 5 bin lira ödeme yapılmasını içeren önerge teklife ek bir madde olarak eklendi.

Bu kapsamda, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık almakta olan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere verilecek olan 5 bin lira tutarındaki ödeme, gelir veya aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emeklileri de kapsayacak. Çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak çalışmalar sonucunda gerçekleştirilecek. Peki çalışan emekliler 5 bin TL’lik ikramiyeyi ne zaman alacak?

ÇALIŞAN EMEKLİLER NE ZAMAN İKRAMİYE ALACAK?

Emeklilere yönelik olarak verilen bir defaya mahsus 5 bin liralık özel ikramiye, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifi ile yasalaştı. Bu kapsamda, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan ancak çalışmayan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme gerçekleştirildi. Ödemeler, Kasım ayının ilk iki haftasında emeklilerin hesaplarına aktarıldı.

Bu kapsamda Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ilişkili düzenlemeyle birlikte, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödemeleri yapılacak. Ödemelerin ise Kasım ayının ilk iki haftasında emeklilerin hesaplarına yatacağı düşünülüyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Otomobil ve hafif ticari araçta rekor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.