TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı yarınlar için harekete geçti… Portekiz ile el ele verdi

Bayraklı Belediyesi, Portekiz ile yeni bir projeye imza attı. Bayraklı Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Portekiz İsmat Üniversitesi ve Portekiz’in Portimao Belediyesi ile ‘Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim’ isimli Avrupa Birliği Projesi’ni hayata geçiriyor

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı yarınlar için harekete geçti… Portekiz ile el ele verdi

Bayraklı Belediyesi, Portekiz’in Portimao Belediyesi, Portekiz’in İsmat Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Avrupa Birliği destekli “Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme” projesinin tanıtım toplantısı Bayraklı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Havuz Tesisleri’nde yapıldı. Etkinliğe Başkan Serdar Sandal’ın yanı sıra Portimao Belediyesi Meclis Başkanı Dr Jose Cardozo, Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Mengi, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan, meclis üyeleri ve proje ortağı üniversitelerin, kurumların temsilcileri katıldı. Etkinlikte proje ile ilgili sunumlar yapıldı.

“KÜLTÜRLER ARASI DAYANIŞMAYI TEŞVİK EDİYOR”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yeşil bir gelecek için heyecan verici bir projenin başlangıcını yaptık. Proje, kültürlerarası dayanışma ve bilgi paylaşımını teşvik ediyor. İklim değişikliği ile mücadelede önemli. Bu projede amaç yerel aktörler, akademisyenler ve eğitimciler arasında iş birliklerini güçlendirmek. Tüketim alışkanlıklarını gözlemleyeceğiz. Karşılıklı ziyaretlerimizin ardından kardeş belediye protokolü imzalayacağız. Geleceğe yönelik umut dolu bir adımda gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu paylaşan, yeşil bir gelecek için bu heyecan verici yolculukta yanımızda olan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

“GELECEK İÇİN BÜYÜK BİR ADIM”

Portimao Belediyesi Meclis Başkanı Dr Jose Cardozo, “Bizim için küçük ama gelecek için büyük bir adım atmaktan büyük onur duyuyoruz. Portekiz ve Türkiye’yi bir araya getirerek, ortak hedeflerimiz için 12 ay boyunca birlikte çalışacağız. Bireysel ve toplumsal farkındalığımızı değiştirmeli ve dünya üzerinde hayatı tehdit eden iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yeşil kuşaklar yaratmalıyız” dedi.

“BU PROJEDE YER ALMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner, “Gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya yaratma yolunda akademik çevrelerle birlikte yerel yönetimlerin kültürler arası iş birliği çok önemli. İklim değişikliği ile mücadelede yeşil alanların artırılması, enerji verimliliğinin sağlanması, geri dönüşümün teşviki ve bio malzeme kullanımları kentlerin iklim değişikliği ile başa çıkmasına yardımcı olabilir. Bu konuda akademik veriler ışığında yapılacak bilimsel çalışmalar sürdürülebilir kentler oluşturmada çok önemli yer tutmaktadır. Biz de Ekonomi Üniversitesi olarak bu projede yer almaktan dolayı onur duyuyoruz” dedi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Bayraklı Belediyesi'nden dayanışma örneği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.