TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başvuru dosyasını teslim etti: Mustafa Özuslu ‘Baba Evine’ dönüyor

Geçtiğimiz dönemlerde CHP’den Bergama Belediye Başkan adaylığı için kulislerde adı geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, bugün Bergama Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı. Özuslu, açıklamasında “Baba evine dönüyorum” derken Bergama’da ‘hedef eksikliği’ eleştirisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başvuru dosyasını teslim etti: Mustafa Özuslu ‘Baba Evine’ dönüyor

31 Mart Mahalli İdareler Seçimine geri sayım devam ederken siyasi partilerde aday adaylığı hareketliliği artıyor.

Parti üst yönetimleri adaylıklar için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da art arda aday adaylığı açıklamaları gelmeye devam ediyor. 

Son olarak daha önce adı kulislerde Bergama belediye Başkan adayı olarak geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, bugün Bergama Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı önünde yapılan açıklamada CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz da Özuslu’nun yanında yer aldı. Özuslu yaptığı aday adaylığı açıklamasının ardından başvuru dosyasını İlçe Başkanı Durmaz’a teslim etti.

mustafa özuslu

BENİ BERGAMAYLA MÜHÜRLEMİŞ

Çocukluğuna ve Bergama’dan taşınmalarına ilişkin süreçle ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Özuslu, ‘Baba evine dönüyorum’ diyerek, “Yıllar önce bir kamyonun arkasında 3-5 eşya ile İzmir'e giden çocuk, bugün baba ocağına, memleketine, evine dönüyor. Bergama'ya tertemiz yaşanmış bir hayat, CHP’de ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı, Büyükşehir Belediye meclisinde Başkan Vekilliği görevleri ile taçlandırmış, temiz, adaletli, halktan vatandaştan yana bir siyasi kariyere sahip olmuş, büyük bir belediyecilik tecrübesiyle; bilgili, birikimli, icraatçı, adil bir kimlikle heybesini doldurmuş biri olarak döndüm. Bergamalılar bilir. Analarımız doğan bebeklerin göbek bağını evlerinin bahçelerinin toprağına gömerler. Benim rahmetli anam da öyle yapmış. Göbek bağımı Bergama'ya gömmüş. Beni Bergama ile mühürlemiş. Benim payıma düşen bundan gayrı Bergama'nın refahı ve mutluluğu için durmadan, bıkmadan ve yorulmadan çalışmaktır” dedi.

mustafa özuslu

O MÜCEVHERİ YENİDEN BÖLGESİNİN LİDERİ YAPACAĞIZ

Bergama’yı daha iyi getirme hedefinde olduğunu açıklayan Özuslu, “Bütün hayatım boyunca, doldurduğum heybelerdekileri tek tek daha müreffeh bir Bergama, herkesin işinin aşının olduğu, herkesin ekmeğinin büyüdüğü, çocuklarımızın daha iyi okullarda okuduğu, huzurlu, güvenli herkesin daha iyi yaşadığı, herkesin yaşamak istediği yaşanacak şehir Bergama'yı hep birlikte yeniden inşa edeceğiz! Bergama'yı, o eşsiz büyük elmasımızın üzerindeki tüm toprağı alıp o mücevheri, yeniden bölgesinin lideri yapacağız. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, Bergama’nın kıymetini bilmek heybetini bilmek. Bergama'nın büyük tarihi bize yol gösterecek ve ışık tutacaktır. Biz, Bergama'yı seveceğiz. Bugün buradan Bergama'nın meydanından Bergama Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı açıklıyorum. Bergama için ayrı gayrı olmadan, çocuklar, gençler, kadınlar, köylüler, memurlar, çiftçiler, tüccarlar, sanayiciler, esnaflar, muhtarlar, bütün Bergamalılar el ele gönül gönüle vermek için, ayrılıkları değil, birliktelikleri çoğaltmak için, Bergama'nın bugünü ve geleceğini daha güzel hale getirmeye çalışmak için aday adayıyım” diye konuştu.

mustafa özuslu

BU BÜYÜK BİR HEDEF

Birlikte mücadele edeceklerini belirten Özuslu, “Bu büyük bir hedef. Çünkü Bergama’yı aldığımız yerden başka bir yere, onun layık olduğu, tarihteki o Büyük Bergama’yı yeniden kurmak hedefiyle yola çıkıyoruz. Böyle büyük hedefler tek başına yürünecek ve yapılacak işler değildir. Hep birlikte sizlerle yapılacak işlerdir. Yani bu görev sadece benim değil tüm Bergamalıların görevidir. Bu gerçekleştirilebilirse Bergama’nın o parlayan elmasını gün ışığına çıkarmış olacağız. Ben buradan bunu yapmaya söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

HEDEF EKSİK!

Bergama’da eksik gördüğü konulara ilişkin de ‘hedef’ vurgusu yapan Özuslu, şunları söyledi; “Yani Bergama'da eksik ya da meselesinden söz etmeyelim. Ben konuşmamda çok açık söyledim. Bergama'yı bulunduğu yerden, bulunduğu yerden daha ileriye taşıyacağız. Bergama'nın bugün bulunduğu yer doğru bir yer değil. Burası Pergamon Kralı'nın başkenti. Antalya'ya kadar buradan hükmetmiş insanlar yıllar önce yüzyıllar iki bin beş yüz yıl önce. Dolayısıyla Bergama bu hak ettiği yere gelmesi ne gerektiren bir vicdandan bahsediyorum ben. Yani şu eksik bu eksik. O mesele o değil. Esas mesele bu idrak eksiği. Bu hedef eksik yani. Bunu koyarsanız her şey ortaya çıkacaktır. Yoksa tabii ki su, ulaşım… Birçok şeyi söyleyeyim. Bunları söyleyeceksin zaten. Ama bugün esas ben bir çıkış yapıyorum. Bu çıkışta o büyük vizyonu koymak lazım. Sırayla her şeyi çıkaracağız. Heybe dolu. Hem iyi şeyler de var heybede hem de eleştiriler de var. O belediyecilik nasıl bir belediyecilik yapıldığını, nasıl bir belediyecilik yapılması gerektiğini ya da nasıl belediyecilik yapılmaması gerektiğini beş yılda öğrendim ben.”

BERGAMA TEKRAR BÖLGESİNİN LİDERİ OLACAK

Göreve gelmesi durumunda ilk icraatının ne olacağına ilişkin de konuşan Özuslu, “Burada verdiğim her taahhüdün takipçisi olacağım. Belediye olarak, belediye olarak bana verilen görevleri, bana verilen görevleri harfiyen eksiklik yapacağız. Beş bin üç yüz doksan üç sayılı belediye kanunu bana ne görev vermişse önce onları yapacak yani vatandaşın suyu akmazken, vatandaşın yolu yokken, vatandaşın çöpü dururken ben başka işlerle uğraşamam. Önce onlar, o, bana kanunla verilmiş bir görev. Vatandaş onu şimdi bana sadece oy vermiyor. Para da veriyor. Bütçe nedir ki? Bunları yap diye veriyor. Onları yapacağız. Sonrasında ama o büyük vizyonu kaybetmeyeceğiz. Bergama tekrar bölgesinin lideri olacak. Bundan daha büyük hedef mi olur” dedi.
BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tülin Koç’tan miting gibi adaylık başvurusu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.