TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 kadın hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle öldürüldü!

Kasım ayında 33 kadın cinayeti işlendi, 24 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu… Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun erkek şiddetinin boyutunu gözler önüne serdiği çalışmanın detayları burada

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
9 kadın hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle öldürüldü!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kasım ayındaki erkek şiddetini raporlaştırdı. Kamuoyuna aktarılan bilgilere göre; 9  kadın hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle öldürüldü.

Kadınların daha çok yakınları tarafından, evlerinde ve ateşli silah ile öldürüldüğü kaydedilirken, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddetin boyutunun değiştirilerek sürmeye devam edeceği belirtildi.

ŞİDDET BOYUT DEĞİŞTİREREK SÜRMEYE DEVAM EDECEK

Platform tarafından paylaşılan açıklama şöyle: “Bu ay 33 kadın cinayeti işlenmiş, 24 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 33 kadından 9’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 2’si ekonomik bahanelerle, 1’i annesini koruduğu için annesiyle birlikte öldürüldü. 21’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 21 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.”

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Kasım ayında öldürülen 33 kadının 14’ü evli olduğu erkek, 7’si tanıdığı biri, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si ayrıldığı erkek, 2’si birlikte olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i kardeşi tarafından öldürüldü. 1 kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilemedi. Bu ay kadınların yüzde 42’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 23’ü evinde, 3’ü sokakta, 3’ü ıssız yerde, 2’si kamusal alanda, 1’i otelde, 1’i arabada  öldürülmüştür. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 70’i evlerinde öldürüldü. 

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAH  İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu ay öldürülen kadınların 20’si ateşli silahlarla, 7’si kesici aletle, 3’ü boğularak, 1’i darp edilerek öldürüldü. 2 kadının nasıl öldüğü tespit edilemedi Bu ay öldürülen kadınların yüzde 61’i ateşli silah ile öldürüldü.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: SES’ten Kadın Dayanışma Fonu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.