TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 yıldır bütçe ayrılan proje kaderine terk edildi

Bornova Belediyesi’nce 2016’dan bu yana milyonlarca lira bütçe ayrıldığı halde hala kaba inşaat halinde olan Bornova Kongre Merkezi projesinin kaderine terk edildiğini söyleyen AK Partili Tatlı, “Olan Bornovalıların parasına oluyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 05:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
7 yıldır bütçe ayrılan proje kaderine terk edildi

AYSELİ UZUN- ÖZEL HABER

Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila döneminde temelleri atılan ve başlarda Çocuk Köyü olarak anılan projeye, Olgun Atila dönemi bittikten sonra tek çivi dahi çakılmadı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Bornova’da Mustafa İduğ dönemi başladı ancak geçen süre zarfında temeli atılan projeye belediye bütçesinden pay ayrılsa da alana tek bir çivi çakılmadı. Bornova Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, Olgun Atila dönemi bittikten proje için tek bir çivi çakılmamasına rağmen Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ döneminde de aynı projeye farklı isimlerle milyonlarca liralık bütçe ayrıldığını iddia etti. AK Partili Tatlı, “Mustafa İduğ tarafından kaderine terk edilen ve tek çivi dahi çakılmayan bu projeye 2016 yılında başlandı. 2019 yılına kadar kaba inşaatı bitirildi ve o günden bugüne tek bir çivi dahi çakılmadı. Çocuk Köyü denilen bu projeye daha sonra ismi değiştirilip Çocuk Dünyası denildi. İsmi değişti ama inşaat gelişmedi. 2016 yılında 2 milyon 500 bin TL bütçe ayrılan bu projeye 2019 yılında Olgun Beyin son görev yılında ismi Çocuk Dünyası olarak değiştirildi ve 6 milyon 700 bin TL bütçe ayrılıp bitirilmesi hedeflendi. Ancak planlandığı gibi olmadı” açıklamasında bulundu.

SAİT TATLI1

OLAN BORNOVALILARIN PARASINA OLUYOR

Bornova Belediyesi’nin bir türlü hizmete sunamadığı projeler sebebiyle Bornovalı vatandaşların milyonlarca lirasının boşa harcandığını söyleyen AK Partili Sait Tatlı, “Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila zamanında başlanıp şu anki Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafından kaderine terk edilen ve tek çivi dahi çakılmayan bu projeye 2016 yılında başlandı. 2019 yılına kadar kaba inşaatı bitirildi ve o günden bugüne tek bir çivi dahi çakılmadı. Çocuk Köyü denilen bu projeye daha sonra ismi değiştirilip Çocuk Dünyası denildi. İsmi değişti ama inşaat gelişmedi. 2016 yılında 2 milyon 500 bin TL bütçe ayrılan bu projeye 2019 yılında Olgun Beyin son görev yılında ismi Çocuk Dünyası olarak değiştirildi ve 6 milyon 700 bin TL bütçe ayrılıp bitirilmesi hedeflendi. Ancak planlandığı gibi olmadı. Sonrasında 2020 yılında projenin ismi Bornova Teknoloji Merkezi olarak değiştirilip 5 milyon TL daha bütçe ayrıldı. 2021 yılında ismi yine değiştirilip bu defa Bornova Kongre Merkezi yapıldı. Ve aynı yere tekrar 7 milyon 500 bin TL bütçe ayrıldı. 2022 yılında ise 20 milyon TL bütçe ayrıldı. Ardından 2023 yılında 98 milyon TL bütçe proje için ayrıldı ve son olarak 2024 yılı bütçesi için tek kuruş ayrılmadı. Gelinen noktada milyonlar harcanıp kaderine terk edilmiş bir yapı var. Olan Bornovalıların parasına oluyor. Bornovalıların milyonlarca lirası gitti” ifadelerini kullandı.

PORJE BÜÇE1

PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRECEK İRADE YOK

Bornova Belediyesi’nin bütçesinin yeterli olduğu halde projenin tamamlanmadığını dile getiren Sait Tatlı, hizmet etmek için bütçe olsa da iradenin olmadığına vurgulayarak “Bütçe var ama maalesef hizmet yok. Binanın da son fotoğraflarında da görüldüğü gibi kaba inşaatı neredeyse bitmiş bir bina var. Her yıl bütçesi ayrılan bir proje var. Ama maalesef bu projeyi gerçekleştirecek irade yok. Halkımızın milyonlarca liralık parası heba ediliyor. 9 yılda bir tane proje bitirilmez mi? Kısaca bir örnek vermem gerekirse; un var, yağ var, şeker var. Ama maalesef helva yapacak usta yok” diye konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Bornova Belediye Meclisi’nde akaryakıt istasyonu tartışması

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.